in Uncategorized

CabCandi och Korv-Uber

Ett slags kosmiskt sammanträffande: för något år sedan så skojade jag tillsammans med andra privat om en “affärsidé” som skulle kunna uppstå om man en bra sak – varmkorv med bröd – kombinerades med något slags infrastrukturplattformigt, och “taxi”-tjänster à la Uber var det som kändes mest rimligt. Tanken var att man skulle kombinera taxikörandet med att samtidigt sälja korv med bröd från bakluckan. Du hör, det var en inte särskilt seriös diskussion, men kul för stunden. Andra kombinatoriska element förekom, men det här var den som fastnade. Korv-Uber har blivit en shibboleth för korkade affärsidéer sedan dess.

Nu har jag börjat läsa Cory Doctorows nya bok The Bezzle – den andra i serien om tech-detektiv-revisorn Martin Hench (den första var Red Team Blues) – och vad förekommer i inledningen av den om inte detta: