in Uncategorized

Utbrändhet

Anne Helen Petersens artikel “How Millennials Became The Burnout Generation“, som utifrån personliga erfarenheter av utbrändhet försöker hitta samhälleliga förklaringar till varför unga bränner ut sig, har väckt en massa uppmärksamhet. Även för en 45-årig X-generationist väckte den en hel del igenkänning och den radda av förklaringar hon anför fick åtminstone mig att tänka till en del kring kanske slarviga antaganden om “millenial”-generationen. Rekommenderad läsning. Här något som särskilt resonerade hos mig:

That realization recast my recent struggles: Why can’t I get this mundane stuff done? Because I’m burned out. Why am I burned out? Because I’ve internalized the idea that I should be working all the time. Why have I internalized that idea? Because everything and everyone in my life has reinforced it — explicitly and implicitly — since I was young. Life has always been hard, but many millennials are unequipped to deal with the particular ways in which it’s become hard for us.