in Uncategorized

Musiklåtar

En långhelg med lite tid över för att lyssna på något annat än podcasts på väg till jobbet har betytt att jag lyssnat på några nya musiklåtar. Jag drogs in i Kanye-universat och den här dialogen med T.I. som han släppte häromdagen – “Ye vs. the People” (text) – är kanske inte tidlös, men den kommer att vara emblematisk för det politiska läget när en tittar tillbaka om några år. Om man bortser från Kanyes politiska aningslöshet så är det onekligen fascinerande att iscensätta den här inre dialogen, på samma sätt som hans twitterkonto är ett slags kreativ tankeprocess som inte liknar någon annans. Nu är ju den här låten säkert bara ett brottstycke från det, eller de, album som kommer senare, så det återstår väl att se på vilken sida av rimlighet som Kanye kommer att stå. Jag blev också påmind om en låt rätt långt ner på The Life of Pablo – “No More Parties in L.A.“. DJ Kozes “Pick Up” är en retrodänga som en kan drömma sig bort och tillbaka till. De två låtarna från Jon Hopkins kommande album – “Emerald Rush” och “Everything Connected” – knastrar fint, precis som Janelle Monáes “Pynk” (med Grimes) är klar som vatten.

(Alla länkar till Spotify)

Write a Comment

Comment