in Uncategorized

Proto-Instagram

Innan Instagram fanns TextAmerica. Jag hade nästan glömt det, men det var det första stället som jag kunde maila (tror jag, kanske skickade jag MMS (om någon minns det)) en bild till en e-postadress och den publicerades mer eller mindre omedelbart på webben. Det gjordes med fördel från en mobiltelefon med kamera, men jag minns inte riktigt vilken sorts kamera jag hade då. Det då gällande namnet för den här verksamheten var “moblogging”. När jag rotar i “arkivet” ser jag att det finns en snapshot från 7 juli 2003 (bilden här bredvid), alltså snart 10 år sedan. Jag har något svagt minne av att de ströp möjligheten för folk utanför USA att posta bilder (kan minnas fel), vilket gjorde att jag gick över till att posta bilder från mobilen hos TypePad istället (definitivt via e-post). TextAmerica stängdes ned i december 2007.

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • InstaMori | Erik Stattin är här

    […] här är bara en idé (lite influerat av en lös fråga, och kanske av ett tidigare inlägg): tänk dig en slags bildtjänst à la Instagram, men där kvaliteten på bilderna sakta men […]