[Tidiga förkastare] Såå förra året

| Kommentarer ()
I söndagens DN hade Ola Larsmo en liten notis (ej på nätet vad jag kan se) om tidiga förkastare av Twitter (eller egentligen om fiktiva Twitter-användare):

Twitter heter en nättjänst som hajpades hårt för något år sedan. Precis som Facebook är det ett system där man kan hålla kontakten med vännerna genom webben. Det speciella är att man kan skicka små meddelanden om var man är just nu: "Ola sitter på tåget." Jättekul. Precis som Facebook väckte Twitter stor uppmärksamhet - tills folk började undra vad man skulle ha den till.
Nu tror jag förvisso att användningen av Twitter har ökat sisådär trefaldigt (antal användare och meddelanden; har inga data att backa upp det med) sedan förra året, men vem är intresserad av att följa skocken, right, Ola? (Samma tidning utsåg för övrigt 2008 till "mikrobloggens år"). (Själv är jag extremt förutsägbar i min vilja att vara early discarder).

(Ja, veckans mikroämne är tidiga förkastare. Räkna med det ena mer krystade inlägget än det andra (säger man så?)).

Kategorier

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates