Virar mitt huvud kring den öppna sociala grafen

| Kommentarer ()
Man kan riktigt höra hur det knakar av tänkande i världens alla utvecklarhjärnor när dom ska försöka begripa Googles Open Social.  (Jag har själv tidigare yrat om den öppna sociala grafen).

Jag försöker förstå Six Aparts Relationship Update Stream, där det för tillfället strömmar uppdateringar om förändringar av sociala relationer i LiveJournal och Ma.gnolia med 192 pingar i minuten. Folk som lägger till eller tar bort kontakter, eller förändrar en relation. Strömmen syndikeras i Atom-formatet. Googles öppna sociala graf kommer väl också göra det (men där kallas det för GData).

Om jag har information om sociala relationer injicerar jag alla förändringar i t.ex. Six Aparts ström (om de tillåter det, och jag autenticerar mig med OAuth) och om jag vill ha information om sociala relationer, för att bygga en applikation som behöver den typen av information, så ställer jag frågor till strömmen.

Varför ska jag gå via Googles API för att få den sociala informationen, om jag kan få den direkt från den sociala tjänsten själv? Visst, flera sociala nätverkstjänster kommer att syndikera sin sociala information där, och förmodligen är det stabilt.

Men var ska jag fråga efter profilinformationen? Eller fattar jag fel? Den sociala grafen registrerar bara förändringar i mitt sociala nätverk. Hur får jag en snapshot av en persons profil och kontakter?

Förlåt om jag tänker högt. This is all very confusing.

Kategorier

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates