in Uncategorized

Systemisk stress

Matt Webb har noterat två ramverk som blivit inaktuella eller omogna (igen). Det är träffande. Den ena handlar om livshändelser (och risk för ohälsa) och den andra om affärsmodeller (chans för framgång).

Att läsa det här om hur mycket stress som (minst) 18 månader av pandemieffekter fick håren att resa sig på mina armar:

As a society, we are wholly unprepared for what 18 months of pandemic is doing to us. We’ve lost family, lost jobs, turned our lives upside down. Not only are you and I hitting the top of the Holmes-Rahe scale, but everyone we know is too, and besides we’ve barely been able to see them. So no support system. This isn’t just mental health, it’s niggles, sicknesses, and injuries that we won’t even recognise as being a result of pandemic stress. I don’t know what we do about that. …