in Uncategorized

Red Bull Tape Delay

För att lyssna på så pass mycket elektronisk musik har jag förbluffande lite insikt i hur den produceras, än mindre kunskap om hur den framförs live. Därför är såna här små filmer upplysande för mig – favoriten Four Tet (Kieran Hebden) berättar om hans setup vid liveframträdanden, som är en förvånansvärt low-techig lösning, men å andra sidan något som han verkar vilja värna för att kunna improvisera med och upprätthålla nån slags unikhet i sina set:

(Filmen är tagen från Red Bull Music Academy – som verkar äga rum i New York just nu – en slags turnerande musikfestival som spottar ur sig en massa samtal om samtida musikskapare. Red Bulls marknadsföringsstrategi är för övrigt en gåta för mig; hur i hela fridens namn energidryckförsäljning (förvisso nästan 5 miljarder burkar sålda 2011) kan skapa så mycket cash att de kan lägga ner så mycket på att sponsra alltifrån F1-team till sånt här).

Write a Comment

Comment