in Uncategorized

Arkivfeber

I bara några dagar till pågår en fin liten utställning på Fotografins hus (på Skeppsholmen, ungefär bakom Moderna museet, i Torpedverkstaden) kallad “People next to buildings; Mattresses on floor”. Den består av bilder ur Library of Congress gigantiska fotoarkiv, 44 stycken utvalda av konstnären Johan Hedbäck (som tydligen gått igenom hundratusentals bilder i LoCs arkiv på nätet), många skadade av vatten och svamp, anonyma fotografer, knapphändigt beskrivna, några från amerikanska inbördeskriget, andra från Palestina i början på 1900-talet. De bildar någon slags berättelse.

(Bilden, ovan, som ger namn åt utställningen, hittas här).

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • InstaMori | Erik Stattin är här

    […] eller rättare sagt, bilderna förändras, bryts ner, löses upp, förfaller. Kanske får de vattenskador. Det skulle vara som att sätta ett filter, men med en klocka på. Du får sätta halveringstiden […]