in Uncategorized

Not BIG in Huddinge

Bjarke Ingels, den danske stjärnarkitekten, porträtterades nyligen i The New Yorker (tyvärr bakom betalmur). Han är ett år yngre än mig och håller på att färdigställa sitt första hus på Manhattan – West 57th. Som jämförelse var Frank Gehry 75 år, Jean Nouvel 59 och Frank Lloyd i åttioårsåldern innan de satte sitt avtryck på ön.

Men i en tävling att bygga en “märkesbyggnad” i Huddinge centrum gick BIG (förslaget Kulturkuben) förlorande ur striden, något som han knappast lär sörja om man läser vad han säger om Huddinge i artikeln:

Later, I witnessed a discussion of a competition entry to design a municipal office building in Huddinge, Sweden (or, as Ingels later remembered the location, Bumfuck). […] “They want it to be a landmark?” Ingels asked. “In all competitions they say that, but the question is: to what extent do they mean it?”.

Write a Comment

Comment