in Uncategorized

Feltonics

Nicholas Feltons personliga årsrapporter tror jag har nämnts här tidigare. I en föreläsning på Eyeo-konferensen (fler prat därifrån) berättar han om arbetet och tankarna bakom årsrapporterna, som är väl värt att titta och lyssna på, framför allt om de verktyg han använder för att analysera och visualisera personliga data från året som gått. Vad han har skapat är en slags relationsdatabas över livet, och kan ställa SQL-frågor om hur livet har varit.

Han fokuserar på den senaste tvåårs-rapporten, men det som fastnade var en metod från datainsamlingen till en tidigare rapport (2009). Utvalda personer fick bidra med data om hur de uppfattade honom under året (själv-rapportering blir nog skevt). De fick såna här små visitkort, med en unik webbadress på baksidan där de kunde rapportera hur de upplevde Nicholas humör när de träffade honom, något som senare togs med i rapporten:

Felton är till viss del ansvarig för tidslinjen i Facebook, något som han berättar mer om i en intervju i Domus tidigare i år.

Föreläsningen från Eyeo:

Eyeo2012 – Nicholas Felton from Eyeo Festival on Vimeo.

Write a Comment

Comment