BöckerTillStreckoder

| Kommentarer ()
books2barcode.jpg
Books2Barcodes gör något som ingen annan gör, och som ingen annan borde göra, förvandlar de stora verken till QR-koder. Det hela är en rätt skarp satir över teknologifrensein inom bokutgivarvärlden.

Books2Barcodes is an ongoing effort to convert all the world's great books to QR codes (2D barcodes). Each work featured here is the entire text of a piece of classic literature translated into several thousand barcodes. With a mobile device equipped with a camera and a barcode-scanning app, you can experience the joy of a great book as read through 800-character fragments on your cellphone.

Här är t.ex. Moby Dick.

Det påminner lite om de där tyska planscherna med hela verk tryckta på sig - "Ensidigt" - som Carl snällt nog beställde några exemplar av. Själv har jag Kapitalet

[via: The Book Bench]

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates