Meta

| Kommentarer ()
Fredrik Wass frågar:

Hur tänker du kring bloggandet? Har du en uttalad strategi med frekvensmål, trafikmål eller andra mätpunkter, eller ser du det mer som en bonus om du orkar få ut några inlägg överhuvudtaget?

Det var länge sedan jag slutade titta på statistiken för den här bloggen - det skulle vara alldeles för deprimerande. Men jag borde helt klart börja skaffa mig egna, personliga, mätpunkter. En gång i tiden försökte jag posta 5 inlägg om dagen, jag försökte med veckoteman, jag försökte anlita en medbloggare, jag har otaliga gånger försökt byta verktyg för det hela, som om det skulle hjälpa. Jag tänker mycket kring mitt eget bloggande, men tyvärr blir det inte mycket mer - uppslag går om intet, i brist på intellektuell uthållighet. Jag ägnar mig åt Drive-By-Twittering, men vågar knappt kolla på bit.ly-statistiken för hur många som faktiskt klickar på länkarna. Andefattigt, hjärtlöst, opersonligt. Jag bokmärker en massa, alltid med tanken att "det här skulle man kunna göra något av", men så dyker alltid något nyare och mer intressant upp, och skjuter ner det väsentliga i kön. It has to change. 

Ben Terrett gjorde nyligen ett upprop för att ta det tillbaka: "So let's bring it back. Let's make blogging great again. Come on, we can do it." Av princip vägrar jag att titta tillbaka hur det var 2004, nostalgi ligger inte för mig, men jag sympatiserar med intentionen. 

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates