Fängslande kreativitet

| Kommentarer ()
Roland Paulsens bok Arbetssamhället måste vara sprängstoff och jag hoppas den kommer att debatteras mycket. Jag fann det här i DNs artikel idag:

Idén till sin forskning fick han under långa händelselösa nätter när han jobbade som spärrvakt vid Mälarhöjdens tunnelbane station i södra Stockholm i början av 2000-talet. Med blott ett 20-tal biljetter att stämpla varje natt hade han gott om tid att läsa sina sociologikurser.

- SL är en jättefin institution. Jag råder alla studenter att hitta ett sådant jobb.

Under sin tid som forskare har Roland Paulsen intervjuat en rad personer med luft i sin arbetsdag. Till de mer undersysselsatta hörde en banktjänsteman som jobbade heltid men bara ägnade en kvart om dagen åt sitt jobb.

...och så sprang jag in i en bok med titeln I Wish I Worked There! A Look Inside the Most Creative Spaces in Business, med arbetsplatser som skiljer sig ganska mycket från en SL-kur. Google, Nike, LEGO, Sony, m.m. Alla optimerade för att hela livet ska investeras i företagsmaskinen, förmodligen utan att ge utrymme för personlig utveckling utanför jobbet. 

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates