En skola man vill gå på

| Kommentarer ()
NuVu verkar vara en fantastisk skola för 14-18-åringar, "i närheten" av MIT (doktorander därifrån är lärare), med ett studio-fokus, där studenterna i två-veckorsperioder får lösa riktiga världsproblem som har "miljontals lösningar". Temat under en termin kan vara "The City of the Future", "Storytelling", eller som för höstterminen: "Science Fiction":

This Fall, students will suspend disbelief and enter into the world of science fiction: a space of imaginary yet scientifically-grounded elements. Students will explore ideas on alternate possibilities in a world based on known or postulated laws of nature. The studios will delve into topics such as space mining, parallel universes, alternate worlds, and nanotechnology. Future realities will be uncovered, re-created, designed and prototyped.

Så här ser schemat ut:

designfiction.jpg

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates