Guattari for parliament

| Kommentarer ()
Alla EU-parlementkandidater som citerar Félix Guattari i sina manifest har min röst (om jag var med i mp). Se Karl Palmås (of 99, our 68 fame):

För tjugo år sedan skrev Félix Guattari - filosof, psykoanalytiker och grön aktivist - att "det finns en risk att sagan om människosläktet når sitt slut om inte mänskligheten radikalt omvärderar sig själv". Den gröna rörelsen måste, menar han, gå bortom invanda gränsdragningar mellan det naturliga och det mänskliga: Några "rent" naturliga processer existerar inte, ej heller några rent mänskliga sådana.

En grön politik bör alltså inte ha som överordnat mål att skydda Naturen från den Mänskliga civilisationens påverkan. Den bör snarare främja och försvara levbara ekologier, vilka kan vara sammansatta av såväl "naturliga" som "artificiella" beståndsdelar. Denna gröna politik bör inte heller inskränka sig till de delar av biosfären som ofta kallas "miljön", utan även beakta de mentala och samhälleliga ekologier som vi också är beroende av.


kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates