Cellulära automater i Malmö

| Kommentarer ()
regel30.jpg
Den femte bienallen för datorbaserad och teknologisk konst - Electrohype 2008 - äger rum på Malmö Konsthall fram till 25 januari 2009.

I årets upplaga av biennalen finns en genomgående linje om tid och pågående processer. Utställningen presenterar bland annat verk som är självständiga maskiner som arbetar långsamt och metodiskt samt olika objekt som animeras med hjälp av till exempel motorer och ljus, medan en del styrs av matematiska regler. Andra arbeten visar på förändring i vår tidsuppfattning eller i vår fysiska existens.
(Ovan, verket Regel 30, av norska Kristoffer Myskja, som "är en strikt mekanisk maskin som utför en strikt matematisk process, en så kallad cellulär automat. Rad efter rad följs samma enkla regel för huruvida hål ska slås eller inte, Regel 30. En hel cykel tar 24 minuter.")

Från den tillhörande föreläsningsserien:

Onsdag 3/12 kl. 19.00
Henrik Jönsson Teoretisk fysik, Lunds Universitet
Livets mönster - om hur celler organiserar sig

Onsdag 10/12 kl. 19.00
Thore Husfeldt, Datavetenskap, Lunds Universitet och ITU Köpenhamn
"Regel 30" - om cellulära automater i naturen och vetenskapen

Onsdag 14/1 kl 19.00
Gunnar Ohlén, Matematisk fysik, Lunds Universitet
Kaos - oordning och ordning i det till synes komplexa

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates