Musiksmak? Turing'd!

| Kommentarer ()
smallcover.jpgNu har jag inte provat det (det är en privat rödbeta än så länge), men Mufin.com tar ett lite intressant och annorlunda grepp på det här med musikrekommendationer: med hjälp av "akutstiska fingeravtryck" rekommenderar man ny musik baserat helt på statistiska egenskaper hos mp3-filer. Inget grävande i den varma myllan av sociala interkationer som i Last.fm, eller kulturellt betingad sekevensanalys av det musikaliska genomet som i Pandora, utan bara straight up science, vilket ju är det musik handlar om.

Jag hittade det hos Net, Blogs and Rock'n'Roll, där du kan läsa lite mer om Mufin.com, bl.a. att det kommer ur Fraunhofer Institut Digitale Medientechnologie, som utvecklat mp3-formatet.

Jag har inte lyssnat en sekund på Simon Bookish (bilden), tror inte jag skulle gilla det, men sympatiserar ändå med temat på ett nytt album med titeln Everything/Everything: "a big band song cycle about science and information". Momus har 30 punkter om Bookish.

Tidigare inlägg: "Filmmanuskript? Turing'd!".

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates