Red Hook (Uppdaterad)

| Kommentarer ()
IKEA, annexet


Min första hela dag här i New York har spenderats i Red Hook (tack vare min utmärkta guide Gunilla), som Wikipedia säger är "residustrial", dvs en mix av boende konstnärer och industrier, men framför allt numera mest känt för att inhysa ett IKEA (nämnt här tidigare). Man tog sig hit väldigt praktiskt med gratis färja från Pier 11 på Manhattan. Lite roligt att se hur folk gick runt med sina blåa IKEA-kassar också här. Vi var snabbt inne på varuhuset, mest för att titta in deras "Food Store" med svensk mat (som inte alltid är så lätt att stava till). En riktigt god brunch åts på trevliga Tini i Red Hook, liksom att matvarubutiken Fairway besöktes (som också finns i Harlem, och som man nog lätt kan förköpa sig på en massa mat i). Det pågick också någon slags korpfotbollsturnering här, med mestadels latino-lag, liksom att det serverades gatumat (som man kan läsa mer om i New York Times).

Red Hook är väl värt ett besök, för sin blandning av gamla övergivna hamnlokaler och tydliga tecken på gentrifiering, med trevliga restauranger och butiker.

(Hudson River Café är förresten en riktigt trevlig restaurang/bar här i Harlem, där man serverade en mean romsangria första kvällen jag kom hit (i den bisarra värmen, i stil med 36 grader).

Imorgon hade jag nog tänkt fly från hettan här i staden, och ta mig till konstmuseet Dia:Beacon (nämnt här tidigare) lite Upstate.

Uppdatering: så här i efterhand läser jag (hos Curbed) om att det är "inofficiellt bekräftat" att MTVs långkörande reality show The Real World ska spela in en kommande ny säsong i just Red Hook (i det här huset, som vi strosade runt utan att fatta nåt).

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates