Everything must go: Chelsea Hotel

| Kommentarer ()
chelseabards.jpgJag blev lite nyfiken på vad de här egenhändigt upphängda meddelandena på Chelsea Hotel egentligen betyder och hittade de mesta svaren här. Tydligen är det vissa hyresgäster som inte är så nöjda med en ny hotelledning (som vill förvandla bohemnästet till vilket hotell som helst), och "The Bards" är de tidigare innehavarna av hotellet, men som tydligen manövrerats bort av nya ägare.

(Chelsea Hotel figurerar för övrigt också i Netherland).

Annat bohemigt som är under hot/förändring: ett antal hus i West Village, bl.a. O'Toole Building, som ska rivas till förmån för ett nytt sjukhus och bostäder. Folk, bl.a. Tim Robbins och Susan Sarandon (som bor i kvarteren), protesterar. Christopher Hitchens skrev en hyllning till bohem-kvarter i Vanity Fair nyligen.

Det finns förresten en blogg om livet på Chelsea Hotel: Living with Legends (som också är kritisk till den nya ledningen på hotellet).

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates