Utmaningar

| Kommentarer ()
Tomas Wennströms Hack the news!-utmaning är lite uppfräschande:

Så här är en utmaning till Sydsvenskan, GP, Svenska Dagbladet, DN och alla andra tidningsdrakar i landet (och världen) som drömmer om att leva hundra år till:

Ge mig

  • en månad,
  • 3 suveräna programmerare (ruby on rails),
  • en skuggdomän,
  • några servrar och
  • tillgång till artikeldatabasen

så ska ni få se hur man bygger nyhetsajt, på riktigt. Jag kallar utmaningen hack the news.

På 30 dagar bygger vi en parallell nättidning åt er. Inför öppen ridå. Från dag ett kan vem som helst titta förbi. Vi prototypar, kastar ut idéer till besökarna och ser vad som fastnar. Vi förbättrar det som är bra, slopar det som är dåligt. Alla kan pitcha ideer. Journalister, ledning, besökare. Ledorden är innovation, transparens, crowd sourcing och extremt korta utvecklingscykler.
Om du mer är inne på vetenskaplig publicering och kommunikation, och har idéer om hur det kan göras bättre, så kan du delta i The Elsevier Grand Challenge och tävla om ett pris på 35 000 dollar.

Specifically we are looking for new ways to:

  1. improve the process/methods/results of creating, reviewing and editing scientific content
  2. interpret, visualize or connect the knowledge more effectively, and/or
  3. provide tools/ideas for measuring the impact of these improvements.

Semi-finalisterna får sedan tillgång till en stor samling innehåll (artiklar i PDF- och XML-format) från Elsevier för att förverkliga en prototyp.

Relaterat:

CNN skriver:

The U.S. unit of Reed Elsevier Group PLC spent $790,000 in the first quarter to lobby on data security, privacy and other issues, according to a disclosure report.
 

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates