Utan koppling

| Kommentarer ()
disconnect.jpgHänger det här ihop?

  • San Franciscos borgmästare Gavin Newsom vill att man ska kunna få sina batterier bytta på sin elektriska bil på stadens laddningsstationer istället för att behöva vänta på att bilen ska laddas varje gång. Ett slags system för batteri-byte. Han vill också att arbetsgivaravgifter (är det "payroll tax"?) istället ska bli "utsläppsavgifter", "taxing a bad thing (carbon use) instead of taxing a good thing (jobs)", som Jason Kottke skriver.

  • Tänk om lokaltrafiken inte hade några fasta priser (baserat på ett zon-system), utan istället var dynamiskt och enligt en refill- och/eller betala-i-efterhand-modell. Med hjälp av RFID, Smart Cards och GPS avgörs priset för din resa i realtid, baserat på en rad faktorer (t.ex. reselängd, tid på dygnet, antal samtidiga resenärer, osv). Intressant idé, framlagd hos Dan Hill (bl.a. också om vikten av genomskinlighet och förutsägbarhet när man ska designa ett sånt system).

  • I Solna stad kan anställda i Solna Business Park få ett SL-kort om de väljer att låta bilen stå hemma. DN skriver:

    Efter några månader har 17 personer valt att utnyttja systemet, men det finns hopp om att fler ska nappa på erbjudandet. Målsättningen är att få ut hundra kort i år.
(Bild "Disconnect" av Flickr usr Editor B).

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates