Om Treasure Island

| Kommentarer ()
future.jpgI Cory Doctorows Little Brother (nej, du blir inte av med de här inläggen) fungerar Treasure Island i San Francisco som ett tillfälligt fängelse för att husera misstänkta terrorister, upprättat av Department of Homeland Security efter att staden drabbats av en terror-attack i stil med 11:e september. Gitmo-on-the-Bay kallas den kärvänligt, och här utsätts hjälten i boken för synnerligen ångestframkallande waterboarding-tortyr.

På den verkliga Treasure Island äger det 20-21 september i år rum en skön musikfestival med flera av dina favoritartister, Hot Chip, Justice, Vampire Weekende, John Vanderslice, m.fl.

Webbplatsen för festivalen har en suverän essä om historien bakom Treasure Island, en fullständigt artificiell ö som skapades för att husera världsutställningen 1939 och sedan förvandlades till marinbas under andra världskriget. Förra året köpte staden tillbaka ön från marinen och ön kommer nu att förvandlas till en ny stadsdel (se bilden).


kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates