Kulturblågg

| Kommentarer ()
beutler.jpg
Kultursöndag: Michael Beutler fyller Bonniers konsthall med underfundiga skulpturer gjorda i papp, ståltråd, bambu och presentpapper. Utopisk arkitektur säger programmet, men det känns som att gå runt i ett dagis för jättar. De bräckliga maskinerna som används för att producera pelarna i papp och som korrugerar presentpappret visas upp också.

En lustig sak dock: som en del av utställningen dokumnteras uppbyggandet av den (under hela visningstiden, då "maskinerna" sätts i verket för att producera kottgubbar i papp bl.a.) med hjälp av två digitalkameror. Resultatet ska publiceras i efterhand. Men, det gick inte för sig för en besökare att dokumentera utställningen med en vanlig mobilkamera. Man kunde tycka att vi ingått nåt slags tyst kontrakt att om du får fota, så får jag.

Bester Quartet (tidigare kallade The Cracow Klezmer Band) från Polen spelade fantastiskt fin halv-improviserad klezmer i Stockholms synagoga, fast som egentligen doftade mer jazz och tango. Spelades in för P2 som lär sändas nån gång i april. Håll utkik. Wikipediga säger:

They also imitated non-musical sounds using their instruments -- for example, the sound of a creaking ship or a distant crying bird; this actually has a long tradition in klezmer music.
Jag tänkte på Mobb Deep.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates