Wired stuff

| Kommentarer ()
Ett par saker uppsnappade från Wired:

  • Den sorgliga historien om de två AI-entusiasterna Chris McKinstry och Pushpinder Singh, som båda tog livet av sig på liknande sätt 2006 (men förmodat oberoence av varandra). Båda arbetade med system (Mindpixel respektive Open Mind) för att åstadkomma artificiell intelligens baserad på allmän kunskap, uppbyggt med hjälp av sanna och falska påståenden inhämtade från webbanvändare. (Relaterat: den lika sorgliga historien om konstnärerna Theresa Duncan och Jeremy Blakes självmord, i Vanity Fair från januari-numret).
  • research.google.com kommer forskare antagligen snart att kunna dela med sig av massiva (i terabyte-skala) datauppsättningar. (Man kunde läsa mer om detta hos Pimm i september). Den intressanta biten är att Trendalyzers (från svenska Gapminder, som Google köpte i mars förra året) programvara för att visualisera datamängderna.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates