Länkdump från prat om vetenskaplig kommunikation 2.0

| Kommentarer ()
metadatarules.jpgI fredags var jag på Malmö högskola och pratade för personal på Bibliotek & IT, om vad jag valde att kalla Vetenskaplig Kommunikation 2.0 (även om det första ledet kanske inte är det mest lyckade).

Högst prövande från min sida, men deltagarna hade massor med bra funderingar och frågor, vilket jag tyder som ett tecken på att det är ett intressant ämne - hur Web 2.0-tänket influerar och i framtiden kan tänkas influera den vetenskapliga kommunikationen. Fast jag har nog inte riktigt insett komplexiteten i ämnet, men man måste börja någonstans.

Här är en länklista med saker jag tog upp (eller bara nämnde snabbt, eller planerade ta upp men inte hann med; tanken var att det skulle vara ett smörgåsbord över tjänster och idéer, men det vete sjutton om det blev nån röd tråd när jag tittar efter; urvalet känns också lite godtyckligt, men, men...):

(Den fina broderade tavlan är från Jessicas skrivbord. Tack för bilden!)

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates