Framtidens...

| Kommentarer ()
...dator kommer att vara en iPod Touch uppkopplad mot Google-molnet, ungefär, om man ska tro Nicholas Carr (och lite mer utförligt hos Robert Cringley). Vackra gränssnitt möter massor av data. Carr tror att vi är där om några månader, och att det kommer att vända upp och ner på hela branschen. Men är vi inte redan där, och så värst annorlunda känns det väl inte?

...mjukvara kommer att vara nyviktoriansk, skapad av romantiska hantverkare i verkstäder med en mycket liten krets slutanvändare, med Arts & Crafts-rörelsen som inspiration, snarare än Fords rullande band. (Fast vad skiljer en ateljé från en basar, och en hantverkare från en målare?). Det är en rent romantisk föreställning som Mark Bernstein lägger fram i en serie inlägg om "NeoVictorian Computing". Men så länge det inte t.ex. går att göra tredjepartsapplikationer till t.ex. iPhone så är vi inte där, men om några månader så.

...uttolkare är i allmänhet charlataner, menar William Gibson.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates