Guilty as charged

| Kommentarer ()
Annina Rabe framkallar skuldkänslor i Svenska Dagbladet idag - "Bibliotekarierna saknas i debatten":

Som så ofta när det gäller bibliotek uteblir det kritiska perspektivet. Märkligt nog finns en ytterst svag tradition av debatt inom bibliotekariekåren. Det har ofta förvånat mig; bibliotekarie är ett intellektuellt präglat yrke som åtminstone förr primärt drog till sig människor med intresse för ord och skrift. Ändå denna tystnad.

Under de år jag arbetade på bib­liotekens branschtidskrift Biblioteksbladet var det ständiga diskussioner på redaktionen om hur man skulle få igång debatter. Det lyckades förhållandevis sällan, och när det någon gång blev av var det alltid samma fåtal personer som deltog.

På så sätt förstärks också bilden av den undfallande, hyssjande bibliotekariestereotypen. Och i förlängningen blir bilden att biblioteken är en tandlös institution som åker på stryk när det ska skäras i budgeten, och som alltid tappert ställer upp på försämrade villkor.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates