in Uncategorized

Randomiserade excerpter

För en tid sedan signade jag upp mig för Readwise, en tjänst som drar ihop och gör grejer med “highlights” i e-böcker en läser. I mitt fall nästan uteslutande Kindle-böcker. Jag marker ord och meningar ibland, och Readwise skickar ett mail om dagen med framslumpade stycken. En blir ju påmind om saker en har läst, men ibland är det obegripligt varför jag har valt att markera ett visst stycke eller mening. Ta det här t.ex.

He looked like a minor public official in a town where the Republicans have always been in power. He looked like a weakling, and you wanted to kick him right in the face.

L.J. Davis, A Meaningful Life (1971)

Jag misstänker att det var den där avslutande, och överraskande våldsamma, punchen på slutet som jag fastnade för.

Eller den här:

He was attracted to stairs, and although “awkward at it … he liked to run upstairs two at a time,”

George Dyson, Turing’s Cathedral (2012)

Här måste det snarare vara inledningen – att vara “attraherad av trappor” – som fastnade. Gissar att “He” är Alan Turing själv, men kan inte vara säker.