Att ösa ur databrunnarna

| Kommentarer ()
Jag gillar hur kollegorna på Libris snickrar ihop ett nytt begrepp (och överhuvud taget engagerar sig i frågan): (nationell) databrunn.

Förvisso pratar man om en väldigt specifik brunn, där metadata om e-artiklar, -tidskrifter och -böcker ska samlas för att göras hittbara i en akademisk kontext, så det känns som att en mer specifik benämning behövs (och det "nationella" handlar egentligen om nationell åtkomst/användning). Men det är nitpicking...


Jag tycker initiativen som finns för att skapa öppna dataarkiv, i stil med amerikanska data.gov eller brittiska data.gov.uk mycket väl hädanefter kan kallas för databrunnar.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates