Du är störd!

| Kommentarer ()
Läkaren Jerald D. Block argumenterar i The American Journal of Psychiatry för att Internetberoende borde läggas till som mental "störning" (disorder) i den kommande version 5 av DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), planerad för utgivning 2012.

Internetberoende har minst 3 underklasser: överdrivet spelande, överdrivet intresse för p0rn och ett oupphörligt e-postande och SMS:ande.

Beroendet kännetecknas av 1) överdrivet användande, där man tappar bort tiden och glömmer bort att borsta tänderna; 2) tillbakadragande, och man blir arg när man är på semester och inte får gejma; 3) tolerans, då man vill ha bättre grafikkort och ännu mer tid för att gejma, och 4) negativa efterverkningar, då man ljuger för sin omgivning för att få gejma, inte grejar betygen i skolan och är allmänt hängig.

I Sydkorea har minst 10 pers dött av hjärtstopp på Internet-caféer och en stackare har blivit mördad i gejming-gängbråk. Där verkar man å andra sidan ta det myckna Internetberoendet på allvar, och menar att det är ett stort hot mot folkhälsan. I Kina är man tydligen också oroade, och kidsen får inte gejma mer än 3 timmar om dagen. Kan det verkligen stämma?

Sugen på att kommentera det här inlägget? Gör det hos Jaiku.

Kategorier

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates