Vinnare utsedd: Lebbeus Woods

| Kommentarer ()
Alberto Manguel säger:

-Jag är ju inte insatt i frågan. Men jag hörde en kommentar om att man borde göra ett helt nytt bibliotek och låta det här vara. Efter att nu ha sett det förstår jag det. Det står för sig självt, säger han när vi har satt oss i ett mötesrum några våningar upp.
Efter att ha läst lite om och av Lebbeus Woods, bl.a. i BLDGBLGS intervju med honom, och på den nya webbplatsen ägnad åt hans verk, så inser jag att det här är mannen för jobbet (att bygga ett nytt stadsbibliotek, menar jag). Jag menar, hans genialska plan att torrlägga Hudson och East-floderna i New York för att verkligen bygga ett Lower Manhattan, liksom nedsänkt under den nuvarande ön, kommer ju att bli verklighet förr eller senare.

Ett helt nytt stadsbibliotek skulle se ut så här, jag ser det redan framför mig:

lebbeus.jpgMen om man absolut ska ha kvar de gamla byggnaderna, så vore det fint med nåt sånt här som kopplade ihop dom:

lebbeus2.jpgKategorier

,

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates