Mer synkroserendipitet

| Kommentarer ()
netherland.jpgJag läser vidare i Netherland (se tidigare inlägg) och kommer till följande stycke (min fetstil):

Somewhere beyond Poughkeepsie I opened my briefcase to glance at work documents. Protruding from a pocket was Chuck's gift. I opened the envelope and withdraw a booklet. Titled Dutch Nursery Rhymes in Colonical Times, the booklet was a reprint, made by the Holland Society of New York, of the 1889 original edited by a Mrs. E.P. Ferris. I turned the pages with some curiosity, because I knew next to nothing about the ancient Dutch presence in America. (...) There was a poem (in English) titled "The Christmas Race, a True Incident of Rensselaerwyck." Rensselaerwyck was, I surmised, precisely the district through which my train was now travelling. Stimulated by the coincidence, I gave the poem my closer attention.
"Rensselaerwyck" är alltså lite längre upp i New York, längs den tågresa jag var på, och huvudpersonen i boken har alltså en liknande upplevelse av synkroserendipitet som jag hade, på nästan samma tågresa! Jag upprepar: vad är oddsen?! Jag återkommer säkert med mer.

kommentar(er)

Senaste kommentaren

www.flickr.com


Jag heter Erik Stattin och det här är min blogg. Jag skriver om digital kultur, ungefär. Du får gärna tipsa mig om saker. Kontakta mig på erik.stattin@gmail.com. Jag är mymarkupTwitter och Delicious.


Twitter Updates